fredag 13. februar 2009

Referat fra februarmøtet

Antall fremmøtte: ca. 30

Bjørg Kari ønsket velkommen og hadde noe informasjon å gi. Først meddelte hun hagelagets medlemmer, at årets hagelag i Akershus ble i år Eidsvoll hagelag. Hun delte ut en nellik til alle i styret, som takk for innsatsen. Men, … fikk hun en nellik selv? Hun er jo i alle fall den som skulle hatt en nellik. Berit og Sigrid mottok prisen på lørdagssamling 24. januar i Hageselskapet Akershus sitt inspirasjonsmøte på Kjeller.

Studiesirkel om roser blir satt i sving i nærmeste framtid. Beatrice er ansvarlig for opplegget. Det ble også gitt tilbud om studiesirkel om frø og såing. Mari Anne er pådriver her. Ta med frø og stiklinger på neste møte.

Sett av lørdag 6. juni til sommertur til Ramme gård (Hvitsten). Dette er en engelsk inspirert hage, som er åpen kun en helg i året.

Så til tema for kvelden:
Fjellhagestauder.

Foredragsholder var Magnar Aspaker, som kom sammen med sin kone Toril, og de kom helt fra Harstad for å fortelle oss om fjellhagestauder. (De hadde vært innom i Haugesund, før de kom til Eidsvoll). Magnar fortalte oss hvordan han hadde laget steinbed hjemme i hagen sin, og viste oss bilder av masse fantastiske stauder. Det mest imponerende er at han kan latinske navn på alle staudene. I tillegg sår Magnar de aller fleste selv, i år har han ”bare” sådd 500. Noen av staudene trenger mange år før det blir blomst, men …..”Vi kan gjøre noe annet imens, vi trenger ikke sitte og vente på at det blir blomst”, sa han.
Magnar Aspakers adresse http://magnar.aspaker.no/


Vi får god mat på møtene våre og her er damene som ordner det. De har det morsomt på kjøkkenet, men det er plass til flere. Lett omskrevet: Jo flere kokker, jo hyggeligere blir det.
Ref. Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: