onsdag 13. oktober 2010

Referat fra hagelagsmøte 12.10.2010 kl. 19.00

Sted: Breidablikk
Tema: Dagliljer
Foredragsholder: Helen Fredholm (Egentlig skulle Birgit Nygård være foreleser, men Helen steppet inn pga. sykdom)
I 2006 ble Helen norgesmester i hagedesign for amatører.
Antall frammøtte: 33


Helen snakket og viste bilder av liljer, noe fra egen hage, og noe hentet ned fra nettet. Hun var mest opptatt av å vise bilder av liljer med tanke på bladverkets pryd og samplanting med liljer. Vi kan selv gå inn på denne nettadressen og finne utallige bilder av forskjellige liljer, http://www.daglilies.org/. Her er det mange tusen liljer du kan beskue. Hun fortalte også at liljer er gode på smak, i salater og de kan brukes til jevning av sauser o.l. Så den som vil kan jo bare prøve seg på dette. Helen har skaffet seg frø fra Chiltern seeds-katalog, og viste bilder av liljer hun har dyrket fram av frø.

Helen viste også mange skjønne bilder fra egen hage. Bilder av hennes sveitserhus, hennes nye lysthus som var utstilt på hagemessa i vår, sitteplasser i hagen og blomster og bed med romantiske innslag satt sammen i skjønn harmoni. Helen har hatt hagevandring alle helger i sommerhalvåret og et par uker midt på sommeren sist sommer.

Helen får en gave av Kjell-Jostein for inspirerende foredrag. Helen hadde med kort og hennes bok med tittelen "Hagevandring i en frodig norsk hage", skrevet av henne selv.
Helens hjemmeside er: http://www.fredholm.no/

Her er vår eminente festkomite i full sving med siste "finish" før kaffepausen. Fra venstre Frøydis Yri, Reidun Kleva og Tone Beritt Bjørnstad Sjulsen.

Til slutt var det salg av årer med fine "høstlige" gevinster, forskjellig lyng, pyntekål, og siste rest fra løksalget vårt.


Ref.

Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: