onsdag 15. februar 2012

Referat fra hagelagsmøte 14. februar 2012

Tema for møtet var "Hagedam og vannteknikk", og foredragsholderen kom fra Aurskog og het Arne Mellum. Hans interesse for vann i hagen startet med akvarier innendørs. Dette førte ham videre til hagedammer med fisker i. Hele 43 personer fant veien til Eidsvoll husflidslags lokaler i Badebakken. Tema foredragsholderen snakket om var følgende:


Det er bare fantasien som setter grenser. Formelle eller naturlige dammer. Bygging av dam og valg av materialer. Planter og deres funksjon i en dam. Fisker og deres krav til vann og miljø. Stell og pleie gjennom året.



Her er foredragsholder i diskusjon med ei med interesse for vann i hagen.


Aktuelle steder å innhente mer informasjon om temaet: Norsk hagedamforening, http://www.norskhagedamforening.no/ og nettbutikk som også er mulig å besøke i Aurskog http://www.dam1.no/, adresse: Mellumgaard, Mellemvn. 73, 1930 Aurskog. Tlf. 41612222.


Til slutt snakket Mellum om lover og regler i forhold til bruk av vann i hagen. Mange hadde spørsmål tilknyttet temaet som foredragsholderen besvarte. Praten gikk livlig rundt bordene mens kaffe og gode kaker ble fortært. Åresalg med mange premier skapte også stemning.

Det er fortsatt ledige plasser på studiesirkler om roser og pyntegress. Hagelaget kan også gjennomføre studiesirkel i hypertufa (støping av krukker og kar etc.), dersom det er interesse for det.


Ref. Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: