onsdag 10. oktober 2012

Referat fra Hagelagsmøte i Eidsvoll hagelag 9.10.2012

Hagelagsmøtet ble avholdt i Husflidslagets hus (Badeløkka) i Badebakken nedenfor Eidsvoll kirke. Kirsten Lorange Østby var foredragsholder med temaet "Drivhusdrømmer". Hun er aktiv i Bærum hagelag og i Hageselskapet. 36 personer var tilstede og hørte på foredraget.

Vår nye leder Inger Bårtvedt innledet med å informere om at styret ønsker forslag til tema for studiesirkler og reisemål for hagelagstur til våren. Liste ble sendt rundt for å skrive seg på kjøp av hagelagets kalender for 2013.

Kirsten Lorange Østby snakket varmt om drivhus og alt som er viktig å vite noe om ved anskaffelse av drivhus. Hun har selv drømt om drivhus i mange år, før hun fikk det. Åtte av de tilstedeværende hadde drivhus selv, og det ble en del innspill og spørsmål i forhold til de emnene som ble tatt opp. Vi fikk mange gode råd om bruk av kasser/potter i drivhus, vanning og lufting/vifte m.m. Videre fikk vi gode råd om hvor drivhus best kan plasseres i en hage. Behov for varme og hvor mye strøm som må til i den kalde årstiden, og isolering med bobleplast var også et interessant tema.

Etter et interessant og langt foredrag, var det nok mange som var kaffetørste. Inger Bårtvedt overrakte keramikkvase som vakte stor begeistring.  Åresalg og trekking av premier til slutt.
Ref. Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: