fredag 30. november 2012

Julemøtet 2012 og markering av 35 års jubileum

Kasserer Liv-Torhild Finbråten og Birgit Foseid
i samtale med en av gjestene.
Årets siste møte i 2012 i Eidsvoll hagelag ble avholdt på Gladbakk på Råholt. Det var i alt 51 personer som kom til møtet. Gløgg ble servert ved velkomst.











Janna Klokkerengen var kveldens demonstratør. Hun fortalte kort om utdanning og praksis. Hun er utdannet blomsterdekoratør fra Hvam videregående skole. Hun drev blomsterbutikken Florine på Dal før hun 23. august i år begynte ny Florine-butikk på Råholt.
Inger Bårtvedt, hagelagets leder, takket for et interessant foredrag og overrakte en keramikkvase til Janna.
Juledekorasjoner og julens blomster var tema for møtet. Janna viste hvordan hun mosesurrer planter og løkplanter. Hun lagde forskjellige adventskranser og forslag til pynting av adventslys/adventsstaker. Hun er spesielt glad i mose og kongler, fortalte hun. Hun viste forskjellige planter som er populære juleplanter, og hun viste flere "nye" utgaver av juleblomster. Dessuten hadde hun med noen skjønne juleroser (Hellebourus) i forskjellige farger. Til slutt pyntet annet roser og orkideer.

Lederen introduserte tilbud om studiesirkler og overlot ordet til Birgit Foseid (studieleder) som orienterte om tilbud om studiesirkler i vårhalvåret. Det ble sendt ut lister for påmelding i følgende tema:
  • Støping av plantetrau i hypertufa (sement, mose etc)
  • Høstblomstrende stauder
  • Rhododendron
  • Hagefotografering
Det er fortsatt muligheter for å melde seg på til studieringer.


Markering av Eidsvoll hagelags 35-års jubileum:
Eidsvoll hagelag ble startet i 1977. Ni av de som var med i hagelaget fra starten er fortsatt medlemmer. En av hagelagsmedlemmene tok sporadisk ordet og informerte litt om opprinnelsen av hagelaget.

Kjøkkendamene hadde laget lefsebiter med laks og diverse kaker, frukt og nøtter, i tillegg til at det ble servert en stor marsipankake for å markere 35-årsjubileet.
Salget av årets kalender gikk godt. Åresalget var spennende, og mange ønsket seg nok en av dekorasjonene/blomstene Janna hadde laget under møtet. De som ikke var så heldige å vinne, kan jo bare oppsøke Florine på Råholt og kjøpe noe annet lekkert Janna har laget.

Ref. Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: