tirsdag 11. oktober 2011

Referat fra hagelagsmøte i Eidsvoll hagelag 11.10.2011 kl. 19.00

Antall: 32
Sted: Breidablikk
Tema for møtet: Store grønnsaker, et morsomt foredrag
Foredragsholder: Judith Narvhus

Judith Narvhus har vært på Harrogate Autumn Show høstutstilling i Nord-England, Yorkshire. Denne utstillingen er tradisjonsbundet og avholdes i slutten av september hvert år.
Judith viste bilder fra utstillinga. Det var mest grønnsaker, men også blomster på utstillinga. Dette foregår i store bygninger med masse folk som kommer for å se. Det er også mulighet for å kjøpe fine og ikke så fine ting til hage og hus.

Det er en konkurranseutstilling hvor mange viser hva de har dyrket fram etter spesielle metoder og hvor en til og med noen ganger holder vakt over grønnsakene slik at ingen skal ødelegge dem. Det spesielle er at grønnsakene er så store og perfekte og at det skal være en viss mengde akkurat like grønnsaker. Det er gjerne folk fra arbeiderklassen som vier hele livet til dette, og det er stor stas å vinne. Vi fikk se bilder av svære og fine grønnsaker som vi aldri har sett maken til hos oss.

For at geranium skal være perfekt, kan det godt tenkes at en bruker en pinsett for å fjerne en del som ikke ligger helt som den skal.Et interessant og annerledes foredrag, om noe vi ikke kan overvære i vårt land.
Overrekkelse av keramikkvase

Trekking av årer skaper alltid litt spenning
Etter foredraget kunne festkomiteen stille med ekstra fin og god bevertning. Salg av årer med mange premier som vanlig.

Eidsvoll hagelags kalender for 2012: Vi har i flere år laget kalender med hage- og blomsterbilder. Vi skal også i år lage kalender, dersom interessen er stor nok. Liste ble sendt rundt hvor en kunne melde seg på til kjøp av Eidsvoll hagelags kalender. Dersom du er interessert i kalender og ikke fikk meldt deg på på møtet, send en mail på Eidsvoll hagelags mailadresse: eidsvoll.hagelag@yahoo.no Noen har allerede levert inn bilder som kan brukes til kalenderen og vi tar gjerne imot flere bilder. Sorter ut de beste bildene du har.
Ref. Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: