tirsdag 8. mars 2011

Referat fra hagelagsmøte 8. mars 2011

Tilstede: 44
Tema: Min lettstelte hage
Foredragsholder: Leif Ellingsen

Mange kom for å høre om temaet "Min lettstelte hage"
Nok et interessant møte er avholdt i Eidsvoll hagelag. Leif Ellingsen viste bilder fra sin hage i Sandvika. Han hadde med seg sin fru, som også har hageinteressen på topp. Etter å ha fått innsyn i deres hage, med forskjellige avdelinger, er vi imponert over mangfoldet i denne hagen.

Der var det Japanhage, skyggehage, rosariet, den barokke tunellen, den solrike hengende hagen, inspirasjon fra østen, det fargerike bedet uten blomster, lysthuset i den engelske hagen, den blomstrende brønnen, middelhavsterassen og vinterhaven.
Det startet med interesse for akvarier med fisk, og her var flere vann i hagen med fisker. De hadde også interesse for morsomme figurer plassert rundt omkring mellom plantene i hagen, som var kjøpt på reise forskjellige steder i verden.

At hagen var på knapt 1 mål, (eller langt mere i kubikkmeter), var vanskelig å forstå, med tanke på hvor innholdsrik den var. Her kunne en også plukke "desserten" fra taket, dvs selvdyrkede druer. Hagen lå skjermet til, og lå i sone 3.

Tema for kvelden var "Min lettstelte hage". Da må vi trekke den konklusjon at alt er relativt. Det som kan trekkes fram, er at det var automatvanning i hele hagen både ute og inne. Dessuten var det lite av luking, siden det var lagt "duk" og bark i bedene. Det var heller ingen jobb med plenklipping, siden det ikke er noe plen å klippe i hagen.

Ellingsen har åpen hage i juni og august, og vi er hjertelig velkommen til å komme å se hagen deres.
En av gevinsgtene fra Junes Blomster.
Leif Ellingsen til høyre i bildet
Praten gikk livlig rundt kaffebordene i pausen.

Kjell-Jostein Andersson ledet møtet og informerte om planteloppemarked 31. mai. Interesserte kan melde seg for å hjelpe styret med arrangementet.
Hagelagsturen går til Holmsbu, Villingstadparken og Hesleberg gartneri, som har spesialisert seg på drueplanter og er dyktige med roser.
Det er ennå litt tid for å melde seg på til studiesirkler, helst innen 15.03. Det blir studiesirkler om følgende temaer: Historiske roser, prydgress, klematis og hypertufa.
Neste hagelagsmøte blir på Gartner Olsen på Dal 12.04.
Ref.
Sigrid Hjellen

1 kommentar:

Mari Anne sa...

40000 kvadrat var vel i overkant mye. Hvis hagen er på et mål. Han sa vel noe om kubikk ;)