onsdag 11. januar 2012

Referat fra hagelagsmøtet 10. januar 2012

Hagelagsmøtet i Eidsvoll hagelag ble avholdt på Breidablikk som vanlig. Inger Bårtvedt åpnet møtet med å gi noe informasjon. Foredragsholder var gartner og hagedesigner Janne Bang fra Kapp. Hun har firma med navn "Late hager" og med det som firmanavn, har det gitt god respons. Nettsiden hennes heter http://www.latehager.no/ og E-mail-adresse janne@latehager.no. Tema for møtet var Hageplanlegging med fokus på "late hager". Mange hadde blitt inspirert til å komme på møtet, i alt 41 personer.



Janne viste bilder og eksempler på gode løsninger med før- og etter- bilder. Hun snakket om flere funksjoner en hage bør dekke, som at en hage skal føles god å være i og et sted hvor man skal slappe av. Hagen kan gjerne ha flere sitteplasser og gi lyst til å ha det sosialt i hagen. Janne Bang med en pus på bildet på lerretet, som også trives i hagen.



Skjerming, både mot nabo og skjerming av nedbør kan være fordelaktig å tenke på. Å lage flere "rom" i hagen gjør den ikke mindre, men gjør at den virker større. Videre fikk vi noen tips om busker og planter hun mener er verd å anskaffe.

Her har Inger overrakt en vase til foredragsholderen, som vakte beundring. Keramiker Randi Vatne Tømmerås har laget vasen.



Etter et interessant og uhøytidelig foredrag fikk vi som vanlig kaffe med god servering og det var salg av årer og trekking av gevinster. Det var også salg av hagelagets blomster-kalender. Vi har noen flere igjen, hvis noen er interessert i å kjøpe. Påmelding til studiesirkler: Flere meldte seg på studiesirkel om Roser eller Prydgress, men det er god plass til flere. Meld deg gjerne på. Send en mail på hagelagets mail som er eidsvoll.hagelag@yahoo.no eller ta kontakt med Beatrice på telefon 90778478.



NB! Neste hagelagsmøtet 14. februar blir på Husflidslagets hus nederst i Badebakken. Plakat vil bli satt opp på Breidablikk, i tilfelle noen ikke har fått beskjed. Innkalling kommer senere.



Ref. Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: