mandag 6. april 2015

Referat fra Hagelagsmøte 17.03.15

Kveldens tema; Grønnsaker
Foredragsholder; Margareth Skog, Gartner.

En kveld proppfull av nyttig informasjon! Margareth har gitt oss mye nyttig informasjon flere ganger tidligere, denne kvelden handlet det om dyrking av grønnsaker.
Margareth startet med to viktige punkter vi hobbydyrkere må ta standpunkt til - Hva har du egentlig lyst til å dyrke, og hvor mye plass har du til å lagre det du har dyrket? Hun anbefalte nybegynnere å begynne i det små! Som eksempel fortalte hun at  3-4 grønnkålplanter er nok til en familie.
Har du plass til å forkultivere eller skal du så direkte på vokseplass? Har du spesielle ønsker lønner det seg å være tidlig ute med å kjøpe frø.
Grønnsaker trenger tre ting for å vokse og gro, sol/varme, jord/gjødsel og vann. Finn ut hva slags jord du har, og hvilken type og mengde gjødsel du trenger. Noen grønnsaker trenger mye gjødsel, andre mindre.
Lag et system for vekstskifte, slik at du ikke dyrker de samme grønnsakene samme plass i flere år på rad.
Vann er viktig, Margareth formante oss om å vanne skikkelig når vi vanner. Ikke skvettvanning! Vann tidlig morgen eller sen kveld, og vann bakken ikke bladverket!

Dette ble en veldig kort oppsumering, selv om man skriver så blekket spruter er det vanskelig å få med all informasjon fra en kunskapsrik gartner!

Vi var 34 fremmøtte som sluttet kvelden med spørsmål til Margareth, kaffe, litt mat og åresalg.
Fine premier fra Blomsterverdenen.

Ingen kommentarer: