tirsdag 15. oktober 2013

Referat Temamøte i Eidsvoll hagelag 15.10.2013 kl 19.00 på Gladbakk aktivitetssenter

Antall frammøtte: 32 med fordragsholderne
Tema for møtet var Lys i hagen v/ elektriker Tom Anders Tærud, serviceleder hos Ørn Installasjon AS. Han har god erfaring med lyssetting i hager. Det startet i 2004 da Daren Saines ville ha et samarbeid om lyssetting av utstillinga si på Varemessa på Lillestrøm. Tom Anders tar oppdrag fra arkitekter og hagedesignere som har tegninger av hager og parker, og monterer belysning på oppdrag.
I tillegg møtte Martin Teigen, distriktssjef for Oslo og Akershus i DEFA Lighting AS, som hadde med og viste diverse eksempler på belysning utendørs. DEFA Lighting er et privateid norsk selskap. Firmaet har lysdesignere som tegner og planlegger belysning i hager. Mer informasjon, se her: www.defa.com eller E-post: defa.lighting@defa.com

Vi fikk anbefalt at en bør lage en ordentlig tegning av hvordan en vil ha belysningen i hagen. Det ble gitt anbefalinger om hvordan en skal lyssette trær, blomsterkasser, stier, hus og garasje og hagebelysning. Det var også anbefalinger om hvor forskjellig typer lys gjør seg best, som downligt, uplight, pullert og lyskastere. Også type lys/pærer er viktig å tenke igjennom. Led-lys bruker lite strøm, og pærene varer enormt lenge, og blir ikke varme. Det lønner seg å velge kvalitetslys og lamper, som egner seg for norske forhold.
Etter foredraget var det flere som benyttet anledningen til å stille spørsmål, og andre interesserte tok kontakt for å få mer informasjon.

Da smakte det godt med kaffe, fine påsmurte snitter og gode kaker.
Åresalg med fine blomsterpremier og informasjon. Det blir ikke laget kalender i år, da det er vanskelig å få den kopiert til en pris som kan være lav nok til at det gir fortjeneste. Laget tjente knapt 300 kr på salg av 30 kalendere i fjor.

Ref.
Sigrid Hjellen

Ingen kommentarer: