mandag 9. november 2015

Løk lag på lag

Hagelagsmøte 15. September 2015


 

 

 
Nyutdannet Gartner, Ida Myrvold Holter viste oss lysbilder av mange flotte løker vi kan plante nå i høst. Hun fortalte alt vi trenger å vite for å få en spennende vårblomstring!
 

 

 

Sjekk kvaliteten når du handler løk, de skal være faste og se friske ut. Når du har planlagt planting, kjøp løken og få den i bakken så raskt som mulig. Løkene kan plantes fra september og frem til telen setter seg i jorden.

Løk stiller ikke store krav til jorda den plantes i, bare den ikke er for våt! Løker liker ikke å bli våte på bena, så skikkelig drenering er viktig. Det er fint å gjødsle med Benmel i bunnen av plantehullet.

Plantingen er heller ikke vanskelig. En god regel er at løken plantes 2-3 ganger så dypt som høyden på løken. Den spisse toppen på løken skal peke opp, men hvis du legger den på siden eller opp ned vil den bare komme senere enn de som peker oppover. På denne måten kan du få lenger blomstringstid! Det samme gjelder hvis du planter noen av løkene dypere.

Hvis du planter i en potte kan du plante flere løk oppå hverandre! Begynn med leca i bunnen, deretter kan du ha tre lag med løk med ca. 5 cm mellomrom mellom hvert lag. Fint å dekke potten med mose, halm eller lignende på toppen.

Du kan også plante løk i plenen. Krokus og Scilla egner seg godt. Plant der du vet at snøen forsvinner først i hagen.

Ida anbefalte Triumph og Darwin tulipaner, de er mye brukt i offentlig beplanting.

Når alle løkene er plantet, er det bare å vente spendt på våren!
Etter foredrag og lysbilder ble det kaffe, og mulighet for å kjøpe Ida`s medbrakte løkpakker!

32 fremmøtte fikk en lærerik Hagelagskveld med Ida!

Fine premier til kveldens åresalg ble levert av Blomsterverdenen.

Ingen kommentarer: